BluesLand Slovenia International Blues Festival, 27-29. 06. 2019. Ljubljana

Verovatno bi bluz tradicionalisti i te kako imali šta da prigovore spisku izvođača koji su najavljeni za Bluesland festival, ali za gitarologe, koji su poznati kao ljudi širokih shvatanja, sposobni da obrišu granice žanra i uživaju, ovaj festival je poslastica.

Da se osvrnemo na imena koja su gitaristima najzanimljivija jer ovde se time bavimo.

Naša bluzerka Ana Popović pouzdano zna kako se to radi.

Kirk Fletcher – jedan od malobrojnih izvođača koji je u dobroj meri veran tradicionalnom bluzu i gitarskim tonom i izborom nota.

Na trenutke prebrz i za iskusno uvo. Fantastično stanje svesti, samouverenost i sloboda, a ovo ispod je jedan od slobodnijih nastupa. North City Jazz and Blues fest u Kosovskoj Mitrovici.

Ritchie Kotzen je pojava iz koje isijava sigurnost i samouverenost. Kako i ne bi, kada je u pitanju istinski virtuoz koji je preozbiljno svirao pre više od dve decenije i iako je u to teško poverovati, od tada se konstanto menja i napreduje. Pre nekog vremena je rešio da baci trzalicu. Na snimku ispod proverite da li se to tako sme.

Solo koji je teško ne pomenuti.

Raspored nastupa (preuzet sa Facebook stranice festivala):

Za one sa skupljim kartama najavljen je i džem sešn pod nazivom „Bluesland Late Night Jam Session“ koji će se održavati svake večeri festivala, od 1:00 do 3:00 posle ponoći u Jazz Club-u u Ljubljanskom starom gradu.

Karte: https://www.mhshop-online.com/c383/bluesland-2019

Web stranica festivala: https://www.blueslandfestival.com

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *